Hans Berntsen og hans familie blev påkørt af en lastbil på de tyske motorveje. Det fik ham til at ændre sine prioriteringer, fortæller han til KKRtv.

Hans Berntsen medvirker i programserien ”Livsvalg” om kendte danskere på KKR-tv. I programmet, der nu kan streames på YouTube, fortæller han om en trafikulykke, der ændrede hans liv:
– I nogle år havde jeg ikke prioriteret rigtigt. Ulykken gjorde, at vi begyndte at ændre på vores prioriteter, fortæller han til studievært Dina Al-Erhayem.

Påkørt på de tyske motorveje
Trafikuheldet sker, da Hans Berntsen og hans familie er på vej hjem fra en ferie i Frankrig:
– Den sidste dag, på vej mod den dansk-tyske grænse, kommer der en østrigsk tankvogn. Chaufføren er faldet i søvn, og den torpederer med 103 km/t ind i vores campingvogn, der bliver skubbet ind i siden af bilen, og så kurrer vi ellers 200 meter ned ad motorvejen, fortæller han i programmet.

Familien overlevede, men det var noget af et mirakel:
– Både bil og campingvogn var totalt ødelagt, men vi kunne stige ud af bilen alle fire uden at have fået et blåt mærke på kroppen, lyder det fra den pensionerede erhvervsleder.

I det øjeblik stod perspektivet på livet helt klart:
– Vi stod bag ved autoværnet og holdt omkring hinanden […] Jeg tænkte på, at det materielle, der lå derude (på motorvejen, red.) og var slået i stykker – det betød ikke noget. Det var en forsikringssag, husker han.

Se programmet her:

Det handler om prioriteringer
Interviewer, Dina Al-Erhayem, kommer ind på, at vi i dagens Danmark tit kan blive optagede af arbejde og omstændigheder:
Nogle gange skal der noget særligt til at vække en. Var det dét, der skete for sig?

– Jo, det var det, men jeg må så også erkende, at der ikke er noget som helst galt i at have ambitioner. Der er ikke noget som helst galt i at have succes og være optaget af sit arbejde, reflekterer Berntsen og konkluderer: – Man skal bare lære at prioritere rigtigt!

Hans Berntsen har selv haft en lang karriere inden for det danske erhvervsliv, hvor han har været chef for en række større virksomheder, såsom Idémøbler, Føtex og Volvo i Aalborg. I dag er han pensioneret og bruger meget af sin tid på at bede for syge. Efter ulykken har troen nemlig fået en helt central plads i hans liv:
– At prioritere rigtigt, det er at have Gud på førstepladsen. Men det forhindrer bestemt ikke en aktiv karriere inden for erhvervslivet eller andet. Man kan godt have Gud på førstepladsen og alligevel have det job og den karriere, man skal have, erfarer den tidligere Volvo-direktør.