25 mar 2019
25 marts 2019

Nu kan du søge tv-sendetilladelse

D. 13. marts åbnede Slots- og Kulturstyrelsen for ansøgninger om tilladelse til at sende ikkekommercielt tv i MUX 1 – det gælder også særordningen. Ansøgningsfristen er den 13. juni kl. 23.59.

Drømmer din forening om at starte en ny tv-kanal? Så er det nu, du skal ansøge om sendetilladelse.
– De nuværende programtilladelser til ikkekommercielt tv i MUX 1 udløber 31. december 2019. Der gennemføres derfor et nyt udbud af programtilladelser til ikkekommercielt tv. I den forbindelse indhenter Radio- og tv-nævnet nu ansøgninger.
Sådan skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Send tv under særordningen
Udbuddet gælder også tv, der sendes under den såkaldte særordning:
– Med særordningen gives der mulighed for, at der kan produceres ikkekommercielt tv i MUX 1, som er produceret af og rettet mod personer med fysisk funktionsnedsættelse og psykisk eller intellektuel funktionsnedsættelse, lyder det i pressemeddelslen.

Fristen for alle ansøgninger er den 13. juni kl. 23.59.
Inden da har nævnet arrangeret en spørgsmål-/svarrunde i forbindelse med udbuddet. Det betyder, at man indtil den 12. april kl. 12.00 kan indsende spørgsmål på mail til rtv@slks.dk. Svarene vil herefter blive uploadet på Slots- og Kultursstyrelsens hjemmeside senest den 8. maj.

Informationsmøde i København
Det er også muligt at deltage i et informationsmøde, der vil gennemgå den generelle ansøgningsproces.
Mødet finder sted tirsdag den 2. april 2019, kl. 14.30 til 16.00 hos Slots- og Kulturstyrelsen på H. C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V, 5. sal.
Man kan tilmelde sin forening ved at sende en mail til rtv@slks.dk. Mailen skal indeholde kontaktoplysninger på den deltagende forening (navn, mail og telefonnummer), og maks to repræsentanter fra foreningen kan deltage.
Fristen for tilmelding til informationsmødet er torsdag den 28. marts 2019.

Læs mere om udbud, ansøgning og informationsmøde her eller kontakt Radio- og tv-nævnet på rtv@slks.dk eller tlf.: 33 95 42 00.