16 jun 2017
16 juni 2017

Serie om skurke, helte og Gud

Forfatter Egil Hvid-Olsen fortæller historier fra sin bestseller i Radio Ådalen i Skjern.

Skurke, helte og Gud! Blot titlen giver lyst til at læse bogen! Derfor er den ikke underligt solgt i over 1000 eksemplarer.

Bogen er skrevet af sognepræst i Grindsted Egil Hvid-Olsen. Undertitlen er “En genfortælling af Bibelens historier for alle mellem 8 og 108 år”. Den er derfor fortalt på en måde, så børn kan følge med, og voksne ikke føler sig talt ned til.

”Skurke, helte og Gud” er også udkommet som lydbog, endda indlæst af forfatteren. Denne version bliver nu sendt på Radio Ådalen i Skjern hver anden torsdag. Radioen har også en Netradio, så helelandet kan lytte med.

Og der venter lyttere en helt særlig oplevelse:

– De fleste bibelgenfortællinger vælger de mest populære dele af Bibelen ud, hvorved man går glip af en masse gode historier. Ofte er de historier, der bliver genfortalt, også forkortet. Jeg har valgt at gå i den stik modsatte retning ved at genfortælle så godt som alle bibelens fortællende dele i uforkortet form, siger Egil Hvid-Olsen.

Resultatet er en ordentlig moppedreng på over 500 sider, fortsætter han:

– Men jeg har bestræbt mig på at fortælle de enkelte historier så spændende og oplysende som muligt, så man ikke falder i søvn undervejs. Hensigten er, at alle mellem 8 og 108 kan blive underholdt!

Nogle af historierne fremstår som myter og røverhistorier. Mennesker beskrives som ”delte individer”, fortæller Egil Hvid-Olsen:

– Ethvert godt menneske indeholder noget ondt, og ethvert ondt noget godt. Skurkene er heltemodige og heltene skurkagtige. Deraf titlen Skurke, helte og Gud.

– Den eneste helt er Jesus, der dukker op i Det Nye Testamente, og han er en meget utraditionel form for helt!

Lyt med på Radio Ådalen her.