26 sep 2018
26 september 2018

Sanger reflekterer over troens mysterier

KKRtv har lagt sine portrætudsendelser med kendte danskere ud på YouTube. Og især enmandsbandet Hymns from Nineveh giver stof til eftertanke.

Musiker og sangskriver, Jonas Petersen, medvirker i programserien Livsværdier, som KKRtv har lagt ud på tv-stationens YouTube-kanal. Her deler han ud af sine refleksioner og overvejelser omkring den kristne tro.

Jonas Petersen er manden bag Hymns from Nineveh – et anmelderrost enmandsband, der formidler intimt guitarspil og poetiske tekster. Han er født i Botswana og i forbindelse med at søge inspiration til hans nye plade, genbesøgte han landet for første gang i 20 år:

– Det var så vildt for mig. Det var som om, der blev åbnet op og skabt forbindelse mellem de to verdener, som ellers var meget adskilt. Afrika var blevet en myte for mig. Sådan et barndommens land eller drømmeland, som man aldrig kunne komme tilbage til. Men det kunne man så godt, fortæller han i programmet.

Se programmet her:

Netop det med at blive barn igen, er en tanke, der går igen hos den eftertænksomme musiker:

– Jesus siger jo: ”Lad de små børn komme til mig” og ”Den der ikke tager imod Guds rige som et lille barn, kommer slet ikke ind i det”. Det er jo ret radikalt, for han siger jo, at man må af-intellektualisere troen for at få del i den, reflekterer sangskriveren.

Alligevel falder snakken også på intellektuelle emner som universets oprindelse, sjælens dybder og troens paradokser og mysterier.

– Kristus er et mysterium for mig, som jeg aldrig rigtig bliver færdig med at beskæftige mig med, konkluderer han.

Interviewet indgår i programserien Livsværdier, hvor skuespiller og tv-vært Dina al-Erhayem interviewer kendte om deres tro. I programmet tager hun med Hymns from Nineveh ud til Engelsholm Højskole, hvor han også spiller koncert.