13 mar 2019
13 marts 2019

Provinsmedier vil overtage Radio24syv

Om et halvt år kan mediebilledet i Danmark ændre sig drastisk. Syv mediehuse vil overtage Radio24syvs sendetilladelse og give bedre dækning af provinsen.

Syv mediehuse går sammen om at byde ind på FM4-licensen, som Radio24syv i dag sender på. Mediernes mål er at skabe en bedre balance mellem lokalt og landsdækkende indhold på kanalen, skriver Avisen Danmark.

De syv provinsmedier fra hele landet er klar til at overtage Radio24syvs radiokanal til november, hvor stationens sendetilladelse udløber. Mediehusene vil lave en radiokanal, der formidler nyheder og debatter fra provinsen.

Initiativet kan give konkurrence til lokale radiostationer, der netop lever af at levere lokale nyheder, debatprogrammer og oplysning om arrangementer i lokalområdet.

Det er store spillere, lokalradioerne er oppe imod: De syv mediehuse er Jysk Fynske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Sjællandske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Flensborg Avis og Radio ABC.

Mediehusene får opbakning af Der Nordschleswiger og JP/Politikens Hus, hvor Jyllands-Posten kan levere indhold, skriver Avisen Danmark.

De syv mediers ansøgning skal afleveres inden sommer, og hvis de vinder udbuddet, står de for radiokanalen fra 1. november.

– Vi går ydmygt til opgaven, men har stor tillid til vores evner og forventer, vi kan gøre det mindst lige så godt, måske endog bedre end Berlingske datterselskabet Berlingske People, som driver Radio24syv, siger Bjarne Munck, viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier, som bliver hovedaktør i konsortiet.

Det endelige udbudsmateriale er endnu ikke offentliggjort, men der vil sandsynligvis følge i omegnen af 700 millioner kroner fordelt over 8 år i public service-midler med radiokanalen, forklarer han.