Gitte og Bjarke deltog i DKPK’s kursus for lokale radio- og tv-producenter. De fulgte forløbet med interesse, selv om det blev nervepirrende at skulle interviewe for åben skærm.
– Det er vigtigt at fortælle, hvad der sker i lokalområdet. Vi har jo fingeren på pulsen!
Det siger Gitte Andersen, der sammen med Bjarke Hedegaard for nylig deltog i DKPK’s og DILEM’s kursus for lokale radio- og tv-producenter i Odense.
Kurset gennemgik alt fra studieværtens rolle og spørgeteknik til selve interviewet på tv. Og her blev det næsten for spændende for Bjarke:
– Det var nervepirrende, og hjertet sad helt oppe i halsen. Men det var lærerigt.
Fra kontormus til redigeringstekniker
Både Gitte og Bjarke arbejder på Kanal Roskilde, som sender 10 timers lokal-tv om ugen. 2 timer er egne produktioner.
Gitte har været ansat som flexjobber på Kanal Roskilde i to og et halvt år. Hun startede som kontordame, hvor hun stod for produktionsplaner og programoversigter, som hun lagde op på kanalens hjemmeside. Hun sørgede også for at lave playlister, så udsendelserne blev afviklet i god ro og orden.
– Jeg fik lige så stille flere og flere opgaver og begyndte også at blive fotograf, hvor jeg måtte stå bag kameraet ved flere udsendelser, fortæller hun.
Og da fotograferne på kanalen også skal redigere udsendelsen, kom hun godt rundt om arbejdet med producere lokal-tv.
Drømmer om en karriere på YouTube
Bjarke har kun været på kanalen i cirka to måneder. Han så i lokalavisen, at kanalen søgte frivillige. Det passede som fod i hose med Bjarkes tanker om netop at arbejde med redigering. Han har nemlig planer om at arbejde på YouTube og måske endda få en karriere som spilanmelder.
– Spil er min store passion, indrømmer han.
Bjarke arbejder deltids på et stålværksted, men tjener nok til, at han kan bruge den overskydende tid på tv-produktion.
– Jeg gør det, fordi jeg føler, det er noget, jeg har behov for at lære, hvis jeg vil videre med min passion. Jeg kunne godt tænke mig at komme hele vejen rundt om det hele – fra fotografering til redigering og videre til den færdige udsendelse. Jeg vil gerne finde ud af, hvad det er, der giver kvalitet.
Grænseoverskridende
Og på kurset i dag har du også prøvet at interviewe for åben skærm?
– Ja, det var lidt nervepirrende, men lærerigt. Jeg kan godt li at prøve noget nyt. Men dette var ekstraordinært og meget grænseoverskridende, for jeg er en meget indadvendt person. Hjertet sad lidt oppe i halsen. Men jeg synes det gik ok.
Gitte kunne godt tænke sig, at Kanal Roskilde blev grænseoverskridende på en anden måde:
– Kanalen bør markedsføres, så den kommer ud til endnu flere seere. Jeg vil gerne, at den stadigvæk eksisterer om 10 år. Det er jo vigtigt, at vi fortæller, hvad der sker i lokalområdet. Vi har jo fingeren på pulsen om, hvad der sker i og omkring Roskilde, slutter hun.
Nyheder
- 01 jul 2023Nyt lovforslag vil styrke lokale og regionale medier
- 29 apr 2023Årsberetning d.29. April 2023
- 30 maj 2022Den Nye Medieaftale – Den demokratiske samtale skal styrkes
- 21 feb 2022Et nyt udspil fra kulturministeren vedr. Medierne
- 06 jan 2022Medienævnet uddeler redaktionel produktionsstøtte for 2022