Folkeoplysningspuljen på 2, mio. kr. er nu åben for ansøgninger. Målgruppen er foreninger, og kan derfor også gælde lokale radio- og tv-stationer.

Vil du inddrage flygtninge i lokalradioen? Vil du have personer med handicap med i dine lokaltv-udsendelser. Så er Folkeoplysningspuljen lige noget for dig.

Folkeoplysende foreninger, organisationer og privatpersoner kan nu søge midler til projekter, der fokuserer på at inddrage nye brugergrupper, som for eksempel socialt udsatte børn og unge, flygtninge, handicappede eller andre, som ikke typisk deltager i det frivillige foreningsliv i Danmark.

Formålet med indsatsområdet er at fremme nytænkning inden for de folkeoplysende tilbud. Her tænkes på aktiviteter, der adskiller sig fra de mere traditionelle folkeoplysende aktiviteter.

Der kan søges om tilskud på mellem 15.000-200.000 kr. til mindre projekter, der har en fast start- og slutdato. Målet er at fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab.

– Hvis man har er projekt, der leverer på en af de beskrevne indsatsområder, så kan man søge om tilskud, siger Kulturministeriets konsulent Anne Mette Risager Pedersen til DKPK. – Tilskuddet må dog ikke bruges til den almindelige drift, tilføjer hun.

Ansøgningsfristen er mandag den 5. november 2018.

Hent budget- og ansøgningsskema her.