24 jan 2018
24 januar 2018

Kursus i kunsten at lave en reportage

Gratis kursus i Radio og TV den 12. – 23. februar. Underviser er Carl van Webber, der har erfaring fra bl.a. DR og Det Kongelige Teater.

Er du interesseret i at lære at producere radio og TV?
Bispebjerg Lokalradio og Lokal-TV inviterer med støtte fra Kulturministeriet medieinteresserede til et intensivt 10-dages kursus med temaet ”Den nødvendige aktuelle reportage”. Kursus strækker sig fra mandag 12. februar til fredag 23. februar.

Kunsten at lave en reportage
Det kræver mod og overblik at være mediereporter – og ikke mindst nysgerrighed og menneskeforståelse. Udover at træne i at håndtere optagelses- og redigeringsredskaber vil kurset opbygge personlig tilstedeværelse og spontanitet hos deltagerne, samt evnen til at håndtere det uventede. Vigtigheden af forberedelse sidestilles med evnen til at inspirere og ”åbne” andre.

Trækker på bred erfaring
Kursusleder er Carl van Webber, der har i mange år har arbejdet som instruktør og dramatiker på DR Drama og senere på det Kongelige Teater og Århus Teater. Han har desuden været leder af Scenografilinjen på Danmarks Designskole, og leder på Københavns Film og Teaterskole og har skrevet og instrueret et utal af kortfilm og TV-serier. I 1980 modtog Carl en pris fra Statens Kunstfond.
Carl van Webber vil være til stede under hele kursus og vil koordinere undervisning ved en lang række fremtrædende eksperter på hver deres felt.

Styr på indhold og teknik
Deltagerne vil blandt andet kunne lære interviewteknik, forarbejdning og planlægning af indslag, samt betjening af mikrofon, optager, kamera og mixerpult. Der vil også være indføring i nyhedskriterier, sprog og udtale. Helt praktisk vil deltagerne lære at betjene redigeringsprogrammer og at opbygge en webkanal for podcast. Der vil også være undervisning i rettigheder og pligter i lovgivning.
Efterfølgende vil der være mulighed enten for praktikplads på Radio/TV Storbyen eller tilknytning til radio eller TV i flexjob, som frivillig, eller hvad der ellers passer til den enkeltes situation.

Tilmelding på e-mail til tv@dkdrama.tv.