Mette Bock inviterer fordomsfri debat om fremtidens medier i Rødding onsdag og torsdag.

Kulturminister Mette Bock inviterer medieinteressenter, politikere og meningsdannere til ”en fordomsfri diskussion” om, hvem der fremover kan producere og distribuere dansk medieindhold.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Mødet foregår på Rødding Højskole i Sønderjylland fra i morgen onsdag den 16. august til torsdag den 17. august.

– Jeg har de sidste par måneder inviteret alle borgere til at diskutere, hvilket dansk medieindhold, der fremover skal sikres udbudt. Jeg vil bruge dette års Røddingmøde til at tage hul på diskussionen om, hvem der kan producere det danske medieindhold, borgerne skal sikres – og ikke mindst, hvordan det kan distribueres, siger kulturminister Mette Bock.

Hun tilføjer:

– Det er muligt både at producere og distribuere det nødvendige indhold på en helt anden måde, end vi gør i dag, og jeg glæder mig til at få faglige bud på, hvordan det kan lade sig gøre. Røddingmødet er en enestående mulighed for, at vi i fællesskab kan debattere disse spørgsmål på bedste højskolemanér.

Røddingmødet blev søsat af forhenværende kulturminister Bertel Haarder sidste år som en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor kulturministeren inviterer kulturfaglige interessenter og meningsdannere til fri og åben debat på Rødding Højskole.

Mødets deltagere inviteres i personlig egenskab og vælges ud fra deres viden om og erfaring med årets tema, skriver Kulturministeriet.