Jacob Winberg fik en rygskade og kom på førtidspension. Nu bruger han masser af fritid på Radio Ådalen i Skjern.

Jacob Winberg er næstformand i Radio Ådalen i Skjern. Han blev engageret i lokalradioen allerede som 18-årig. En kammerat fra Indre Missions Ungdom havde brug for hjælp, fordi han stod alene med en udsendelse. Jacob sagde ja til at medvirke i programmet IMU-nyt, der består af bibelord og moderne kristen musik.

– Jeg blev bidt af det, fortæller han. Først blev jeg oplært i teknikken og siden fik jeg lov til at producere programmer med banko og blandet musik, fortæller Jacob Winberg.

Siden er det gået slag i slag, kun afbrudt af uddannelse. Jacob Winberg er social- og sundhedsassistent og arbejdede som teamkoordinator på et lokalt plejehjem, indtil en ulykke for fire år siden medførte en alvorlig rygskade.

Nu er han førtidspensionist og bruger meget af sin fritid på Radio Ådalen. Her har han er fast program, Jacobs Hjørne, hvor han inviterer lokale kendte til en snak i studiet.

Ud over programmerne arrangerer han lotteri, der gerne skal give overskud til radioen.

– Vi sælger lodsedler, som udloddes i programmet Vildtaften, hvor en jæger fortæller om jagt og tilberedning af vildt. Det plejer at give 7-8000 kroner, fortæller Jacob stolt.

Hvad er det sjoveste, du har været ude for?

– Lige nu er det både sjovt og lærerigt at lave programmer sammen med to journalister. Lederne af Frivilligcenter Vest og bychefen i Skjern er begge uddannede journalister. De medvirker i mine programmer, nogle gange endda som værter. Jeg har ikke noget imod at være på sidelinjen, for jeg lærer en masse, fortæller Jacob Winberg.

Hvad lærer du?

– Jeg lærer blandt andet, hvordan de præsenterer alt det nye, der sker i kommunen: åbne haver, koncerter osv. Og så lærer jeg, hvordan man skal spørge. Når folk svarer, får jeg noget at vide, som jeg ikke havde en anelse om! Og det er fordi, journalisterne spørger, så folk åbner sig.

Læs og lyt med på Radio Ådalen her.