12 mar 2016
12 marts 2016

Forkyndelse er alligevel tilladt

De kristne lokalradioerne må gerne transmittere gudstjenester fra den lokale kirke, siger Kulturministeriet.

Kulturminister Bertel Haarder vil arbejde for, at lokalradioer i fremtiden bl.a. kan sende gudstjenestetransmissioner. Folketingets medieordførere vil i foråret tage stilling til en ny ordning for lokalradioer, skriver kirkeavisen Udfordringen den 12. marts 2016.

Den Kristne Producent Komité (DKPK) protesterede højlydt, da Kulturministeriet i et høringsnotat til en ny ordning for lokalradioer forbød programmer med religiøs forkyndelse.

Formuleringen var uheldig, indrømmer Kulturministeriet nu. Og folketingets medieordførere har trukket oplægget med den aktuelle ordlyd tilbage.

Til foråret kommer et nyt oplæg på bordet. Her vil medieordførere på ny drøfte kravene til programindhold i lokalradioer. Og her ser det ud til, at det fortsat vil være muligt at sende gudstjenester og andre religiøse udsendelser i lokalradioer, skriver Udfordringen.

”Kulturminister Bertel Haarder har tidligere ytret, at han vil arbejde for, at det også i den kommende ordning kan være muligt at udsende programmer med religiøst indhold, herunder transmissioner af gudstjenester fra den lokale kirke”, lyder det fra Kulturministeriets presseafdeling.

Læs hele nyheden i Udfordringen her.