02 aug 2017
2 august 2017

Campister fik smag på lokalradio

DR har sendt en campingvogn med mobilt radiostudie rundt i hjørnerne af Danmark. ’Nærradiofonien’ sendes også på DR1 fra den 15. august.

Henover sommeren har en campingvogn, der er omdannet til en mobil radiostation trillet rundt på de danske landeveje.

Besøgte også kristen festival
DR-værterne Mads Steffensen og Jakob Riising camperer i miljøer, der sjældent er fokus på og interviewer spændende mennesker på direkte lokalradio. De uddeler endda små radiomodtagere til lokale campister, så de kan følge med og mærke, hvad lokalradio går ud på.
’Nærradiofonien’ heder konceptet, hvor de to værter camperer et par dage hvert sted. De besøger blandt andet epilepsihospitalet Filadelfia, Hellebro der er et opholdssted for unge hjemløse, Rigshospitalet og Å-festivalen, der er en kristen festival.

Uddeler radiomodtagere
Inden ’Nærradiofonien’ begynder at sende, uddeler værterne små radiomodtagere til dem, der er i nærområdet, så de kan lytte med. Alle er velkomne til at komme ned i campingvognen for at fortælle deres historie og få opfyldt et musikønske dedikeret til en person, som betyder noget helt særligt. Ude i nærmiljøet følger et tv-hold nogle af de mennesker, som historierne handler om, og som lytter med. På den måde kan endnu flere danskere følge med i, hvad lokalradio kan.
’Nærradionfonien’ hedder konceptet, der er blevet til en programserie på DR1. Serien sendes fra tirsdag den 15. august kl. 20.

Styrke og gåpåmod
– Det er en mangfoldig og broget skare af gæster, der generøst deler deres historier med Mads og Jacob i det rullende radiostudie. Der er masser af styrke og gåpåmod steder, hvor man kunne forvente svaghed. Det inspirerer både dem, der sidder og lytter med foran de uddelte radioer – og jeg er sikker på, at det kommer til at inspirere seerne, siger redaktør på DR1 Dorthe Thirstrup og tilføjer:
– Vi mennesker kan let komme til at sætte hinanden i bås og fokusere på forskelle frem for ligheder. Mads og Jacob åbner med vores hyperlokale ønskekanal døren til ellers lukkede miljøer – og mikrofonen for nære, rørende og sjove historier, som vi alle kan spejle os i, og som virkelig giver noget at tygge på!