Skuespiller Bodil Jørgensen fortæller åbenhjertigt på KKRtv om ulykken, der slog hende helt ud, men også lukkede op for en dybere erkendelse.

Bodil Jørgensen har været ude for flere ulykker, den seneste ved en filmoptagelse ved Mandø Ebbevej ved Ribe, hvor en traktor bakkede over hende og knuste hendes ribben.

– Ved den sidste ulykke var jeg helt koblet af. Jeg kunne ikke huske længere, om jeg var mor. Jeg hørte ikke til nogen steder. Jeg svævede mellem her og der, fortæller den folkekære skuespiller i serien Livsvalg på KKRtv.

Hun tilføjer:

– Jeg fløj ud af min krop og så ned på min mand og så min mor og far, som da havde været døde et par år. Det var som om alt var godt, husker hun.

Studievært Dina Al-Erhayem spørger, om hun mødte Gud lige der…

– Det føltes som et møde med Gud, svarer Bodil Jørgensen og pointerer: Det vil jeg have lov til at kalde det!

Hun uddyber:

– Jeg var i et mørke, hvor jeg troede, at jeg skulle møde en masse lys, men det var bare uendeligt mørkt. Og alt lå og flød. Og dér opdagede jeg, at det var i alt det mørke, at Gud var.

Det er en enestående erkendelse, siger hun: Der, hvor der intet er, der er Gud!

– Så var jeg ikke længere bange. Også fordi jeg nu kan læse ting, som jeg ikke forstod før. Hvor Jesus hang på korset. Det er en fantastisk fortælling om smerte, lidelse og mørke. Han ofrede jo sit liv for den tro og det liv. Han gik den vej i mørket, som vi alle skal gå en dag. Men han banede vejen.

– Det havde jeg med mig i mit mørke. Da havde jeg hans ord med: Frygt ikke, tro kun! Dødens mørke. Dér søger vi alle til sidst. Dér råber vi på Gud. Selv om vi måske ikke kom så meget i kirken.

Bodil Jørgensen kalder kirken ”en utrolig glædefuld forberedelse til det, der skal ske”.

– Man bliver så fyldt op i kirken; af hinandens og Guds nærvær. Jeg får lyst til at trække vejret helt igennem. Og det har selvfølgelig at gøre med storheden i det enorme kærlighedsbudskab, som kristendommen er, og i det guddommelige, som har så lidt plads derude blandt os små mennesker.

Se hele interviewet med Bodil Jørgensen på KKRtv her.